Andra samlarsaker, inte bara hockeykort

Det finns så mycket att samla på så man blir inte klok. Var du kanske en av dem som samlade på kapsyler på 90- och början av 2000-talet? Det gjorde i alla fall jag. Då fanns det ett större utbud med flaskor av glas också, idag har det mesta ersatts av plast med skruvkork som går att återförsluta.

Samlarfigurer är en populär sak att samla på också. Särskilt specialutgåvor av något slag. I tv-spelsvärlden brukar tillverkare av spel ta fram speciella figurer och samlarutgåvor av spelen. Dessa brukar säljas innan spelet släpps och endast finnas i ett begränsat antal. Då kan figurer eller stora byster finnas till försäljning. Naturligtvis är samlarutgåvorna dyrare, det finns förstås ett pris för att man ska äga dem.

Actionfigurer ishockey

Samlarfigurer eller ”actionfigurer” som de också heter finns med ishockeyspelare. Ett stort märke som finns i USA är McFarlane. Detta företag tillverkar flera olika samlarfigurer, inkl. ishockeyspelare. Just ishockeyfigurer är inte alls vanliga i svenska butiker. Det är inte ofta man ser dem på hyllorna eller i webbutikernas utbud. Den enda gången de kan dyka upp det är på t.ex. Tradera eller Blocket.

Ett hett tips om du vill köpa action figurer med ishockeyspelare, det är att besöka ebay.com. Vi har säkert tipsat om det förut när det kommer till hockeykort, men det är ett bra ställe om man vill hitta amerikanska produkter. Det kan vara lite svårt att hitta personer som skickar till Sverige men var inte rädd för att fråga. Säg att du betalar frakten plus lite till. Om du verkligen vill ha den där figuren så är en extra hundralapp helt klart värt det.