Ishockey OS & VM

Ishockey är en utav de sporter som är populärast i Sverige. Tre kronor och Damkronor är de svenska herr- och damlagen som presterat fantastiska resultat i år i både OS och VM.

OS 2014 hölls i år i Sotji, Ryssland. I Ishockey kom Tre kronor ända till final vilket det svenska folket skall vara enormt stolta över. Tre kronor fick dock inte guldmedalj utan förlorade finalen mot Kanada. I svenskafans skriver de att Tre kronor förlorade på grund av att spelarna från Kanada redan visste hur Tre kronors taktik var och med detta kunde de lätt göra mål. För Damkronorna blev det dock inte någon medalj, de slutade på en fjärdeplats i OS.

VM 2014 var i år i Vitryssland. Här medverkade även Tre kronor som representerade Sverige. Här kan det inte sägas gå sämre än i OS men Tre kronor fick ändå enbart en bronsmedalj till skillnad från silvermedaljen som de fick i OS. De mötte Tjeckien och lyckades att vinna med 3-0. Anders Nilsson höll ett starkt försvar och Tjeckien fick därmed inte in ett enda mål. Med denna bronsmedalj har Tre kronor tagit mest bronsmedaljer för Sverige – nämligen 17 stycken.

Tre kronor är kort sagt ett underbart lag som gjort fina presentationer för Sverige. De lyckades att ta både en silvermedalj och en bronsmedalj i två stora tävlingar. Framförallt bör de berömmas för deras fokus och smidighet som hölls på isbanan under OS även om de inte lyckades att nå hela vägen till guldmedaljen.