Teemu Selänne går kanske till KHL efter NHL

För någon vecka sedan så rapporterade bland andra Aftonbladet att Teemu Selänne har haft kontakt med det finska laget Jokerit. Ett lag som han spelade med under många säsonger innan han gav sig av till NHL för att göra en proffskarriär. Nu har han lagt NHL på hyllar för gott, han spelade sin sista match i januari och kommer att bli avtackad nästkommande år genom att man hissar upp hans tröja i taket och numret blir för evigt upptaget hos Anaheim Ducks.

Jokerit har kvalat in i den stora ligan KHL med lag från Ryssland, Vitryssland, Kazakstan, Lettland, Slovakien och Kroatien. Antal klubbar som spelar i KHL är 28 stycken.

Det sägs nu att Teemu Selänne har ett bra utgångsläge att förhandla det mesta inför ett eventuellt kontrakt med laget Jokerit. Dels så kan han få bestämma antalet matcher som han ska få spela, då det kan vara för jobbigt att kuska runt i alla länder. Selänne kan då spela hemmamatcherna och avstå från övriga matcher. Han säger dock i en intervju att det kan bli svårt med så långa uppehåll, att han inte kommer att få ett flyt i spelet. Inget är klart än och han funderar fortfarande på hur han ska göra. Även lönen kan han få bestämma om, det kan ges ganska fria tyglar när det kommer till pengarna. Lagets delägare Roman Rotenberg har sagt i en intervju att det inte finns några hinder rent ekonomiskt att värva Teemu Selänne. Pengarna finns tydligen men det är upp till Selänne i slutändan.