Hockeylegenden Eric Lindros

Eric Bryan Lindros, idag en 41 jordsnurr gammal kanadensisk professionell hockeyspelare som lagt skrillorna på hyllan och blivit levande ishockeylegend. Med kanadensisk nationalitet och född i London, Ontario den 23 februari 1973 på vinterhalvåret verkar det ju som Eric Lindros öde var förutbestämt. Född i Kanada på vinterhalvåret i NHL´s mecka, Kanada, då ligger drömmen att bli ishockeyproffs nära till hands.

I Sverige tar vi gärna åt oss lite av äran att ha försett världen med denna ishockeylegend, då hans farfars far Axel Lindros var utvandrare från Svenska Bredaryd i Småland till Kanada.

Eric Lindros start och karriär

Tidigt i juniorligorna gjorde Eric Lindros intryck av talang både med sin storlek, sitt fysiska spel och som en naturlig målspottare. Med sina tre säsonger i OHL så lyckades Eric Lindros göra hela 97 mål, 119 assist på bara 95 matcher. Detta fantastiska resultat ger mer en 1 mål per match. I och med det så jämfördes hans juniorkarriär genast med andra legender som Wayne Gretzky och Mario Lemieux, och han fick namnet ”The Next One”.

Efter detta gick det bara framåt för denna ishockeylegend. Han valdes 1991 av Quebec Nordics, men vägrade spela för dem. Ett år senare valdes Eric Lindros av Philadelphia Flyers för vilket lag han också debuterade i NHL-ligan. Med sitt första år i NHL-ligan och bara 61 spelade matcher lyckades Eric Lindros göra över 40 mål för Philadelphia Flyers. Efter detta blev det en kometkarriär som inte har många motstycken i ishockeyns historia.

Han har sedan spelat för New York Rangers, Toronto Maple Leafs och Dallas Stars. Hans bästa säsong spelade han i NHL-ligan för Philadelphia Flyers vilket resulterade i hela 115 poäng.

Eric Lindros har naturligtvis varit given medlem i Kanadas Landslag under sin verksamma ishockeykarriär, där han varit med och vunnit OS i Salt Lake City 2002 och Canada Cup 1991.