Farmarligan i AHL hyllade 4 åringen och slog publikrekord

När farmarlaget Syracuse Crunch i Nordamerikanska AHL-serien spelade hemmamatch mot Utica Comets, slogs nytt publikrekord för hockeymatch inomhus. Tidigare publikrekord låg på 28138 personer vid ett slutspelsmöte i NHL. Att farmarserien skulle slå detta rekord var det nog inte många som trott på.

Vad som stod i centrum för denna match var dock inte att Syracuse Crunch vann den med 2-1, eller det publikrekord som slogs med det nya rekordet på hela 30175 personer i publiken. Inför matchen så hade alla i Syracuse Crunch sina tankar på fotbollsspelaren Devon Stills dotter, 4-åriga Leah, som lider av elakartad och livshotande cancer som berört hela USA.

Så har 4-åriga Leah´s öde berört hela USA

Syracuse Crunch visste att denna match skulle få stor uppmärksamhet, och valde att bära Devon Stills matchtröja under uppvärmningen. De hoppas på detta sätt sprida budskapet om Leah´s öde, och bidra till att mera pengar samlas in till barncancerforskningen. Det var även redan många i publiken som bar denna tröja som ett rop på hjälp till alla barn med cancer.

Devon Stills matchtröja är något som blivit en symbol för kampen mot barncancer i USA, och har redan fram till idag dragit in över en miljon dollar.

Att göra en sådan gest när ett lag vet att de ska bli uppmärksammade är verkligen något vi kan hoppas att flera större eller mindre offentliga grupper som syns vill göra, då vi på detta sätt till slut kan få in tillräckligt med pengar att lösa cancerns gåta.

Det är också väldigt bra att sådan information verkligen får plats i media, så att resten av världen kan gå samman och bidra på alla sätt som tänkas kan. Mera om detta kan läsas på Aftonbladet Sport genom att klicka här.