Kristofer Näslund ställer in efter hjärnskakning

BIK Karlskogas Kristofer Näslund har spelat sin sista match. Nä, så är det inte. För säsongen menar vi. Det var under en träningsmatch mot Västerås den 12:e augusti förra året som ishockeyspelaren Kristofer Näslund fick en smäll mot huvudet. Just i detta skeda var skadan inte så stor, utan att Kristofer Näslund bara kände sig lite dålig efter matchen.

Han fortsatte spela när säsongen startade, och insåg inte att han ådragit sig en hjärnskakning. Detta har han idag fått betala ett dyrt pris för. Det är slutspelat för säsongen för Kristofer Näslund, som själv talar om att han inte ens kan jobba och ta hand om sin son. Han känner sig idag som en halv människa.

Det sker allt för ofta att spelare bortser från mindre skador och driver sig själva till en gräns som slutligen spricker. Detta av lojalitet till deras klubb och att de inte vill mista sin plats i laget, samt att de naturligtvis älskar det de gör. Tyvärr så leder det till att de skador de ådragit sig växer och tar längre tid att läka med lång tids frånvaro som följd. Ett uppmaningens ord bör gå till de klubbar och ledare som ser situationerna under matcher och träningar från båset, att verkligen kontrollera att den utsatte spelaren inte fått några men eller skador.

Vi får ändå se och ta del av Kristofer Näslund under resten av säsongen

Nu har Kristofer Näslund, under resten av denna säsong, en klar plats i lagets tränarstab där han varje träning och varje match kan bidra med sina erfarenheter rörande planering och taktik före och under spelets gång. Detta har setts positivt, och bidragit med mycket hjälp för laget fortsatta seriespel.

Nästa säsong får vi hoppas att Kristofer Näslund har blivit bra och vi återigen kan se denna effektiva spelare i BIK Karlskogas laguppställning.