Ung lovande hockeymålvakt drabbad av svår sjukdom endast 20 år gammal

I januari 2015 så får den unge lovande hockeymålvakten Viktor Östlund det hemska beskedet att han hade cancer. Ett skräckbesked för en 20 år gammal kille med hela livet framför sig och en lovande hockeykarriär. Innan beskedet så hade Viktor varit sjuk i 1,5 månad och bitvis varit sängliggande och dessutom tappat flera kilo i vikt. Viktor berättar själv att han kände att någonting var riktigt fel, det kunde ju inte vara normalt att vara så trött att man sov hela dagarna. Till slut blev han inlagd på sjukhus och läkarna tog prover på honom. Beskedet tog han som en dödsdom och såg hela sin karriär gå om intet. Viktor fick beskedet att han hade lymfkörtelcancer och att han skulle behandlas med cellgifter och förmodligen inte kunna träna under en lång tid, han bestämde sig ändå att försöka träna men insåg snabbt att det inte skulle gå. Han orkade inte. För pappa, förre landslagsmålvakten Thomas Östlund, så kom sonens cancerbesked som en chock och det gjorde det för övriga inblandade med.

Viktors cancer visade sig vara godartad och han svarade direkt på behandlingarna och i dag, sju månader efter det ödesdigra beskedet så står han åter på isen och slåss om en målvaktsplats i division 1 laget Arlanda. Framtiden ser återigen positiv ut och cancern är borta från kroppen, om den inte dyker upp igen inom fem år så blir han helt friskförklarad. Fram till dess så kommer han att gå på årliga kontroller. Nu ser Viktor ljust på framtiden och han känner sig lyckligt lottad att det gick så bra, det kunde ju ha gått så mycket värre, men det tänker han inte längre på för nu är det framtiden som gäller.