Recent Updates Toggle Comment Threads | Keyboard Shortcuts

 • admin 12:23 pm on July 19, 2018 Permalink  

  Vilka är Las Vegas Golden Knights? 

  Det har varit på tapeten sedan 2016 att Las Vegas, huvudstaden av casino och spel, skulle få ett ishockeylag som skulle ta plats i finrummet kallat NHL. Detta gör att Las Vegas Golden Knights, eller Golden Knights som kort, gör att laget är det senaste expansionstillskottet, och nummer 31 i ordningen, sedan år 2000 då Columbus Blue Jackets och Minnesota Wild anslöt.

  Säsongen 2017-2018 presenterade sig Golden Knights på riktigt när de klev in på T-Mobile Arena och spelade i Pacific Division tillsammans med andra stora lag som Anaheim Ducks, Arizona Coyotes, Calgary Flames, Edmonton Oilers, Los Angeles Kings, San Jose Sharks och Vancouver Canucks. På förhand var det inte många som trodde att detta nystartade lag skulle ha en chans att slåss om titeln, men så fel de hade.

  Gå från idé till spelklart lag på två år

  Så hur kan man gå från en idé till att faktiskt ha ett spelklart lag två år senare? NHL har ett väldigt bra system när det kommer till att expansionslag ska kunna ta sig in och bli slagkraftiga direkt, istället för att vara hackkyckling under flera år.

  Genom att ha ett system där det nya laget får välja en spelare från varje lag (vilket gör att Golden Knights har 30 spelare att tillgå) kan det nya expansionslaget ha ett slagkraftigt lag från dag ett. Men självklart kan de inte välja och vraka bland de bästa spelarna som finns i varje lag utan alla lag fick välja ett av två alternativ på vilka spelare som inte var tillgängliga. Alternativen som fanns var att välja ut en målvakt, tre backar och sju forwards eller välja ut en målvakt och åtta utespelare. Dessa spelarna som var på dessa listorna var inte tillgängliga för Golden Knights att välja, medan alla som inte var med kunde gå. Med detta systemet försäkrar man sig om att ha ett slagkraftigt lag men samtidigt inte ha de bästa spelarna som finns i dagsläget vilket hade gett dem en stor fördel mot andra lag.

  Tog hela hockeyvärlden med storm

  När man tänker att ett nybildat lag ska slå sig in i hockeyns finrum är det många som förutsätter att det som max tar sig till första utslagsrundan i Stanley Cup-slutspelet. Men Golden Knights slog många på fingrarna och visade upp storspel gällande både anfall och försvar. Detta gjorde att många i Las Vegas började drömma om att deras lag kan gå hela vägen under deras första säsong någonsin.

  Var hänsynslösa i slutspelet

  När slutspelet i Stanley Cup började var det många som räknade ut Golden Knights när de ställdes mot LA Kings. Men med ett bländande spel slog de ut dem med hela 4–0 i matcher. Vidare ställdes de mot San Jose Sharks. Även här var de borträknade men slog ut dem med 4–2 i matcher. I konferensfinalen mot Winnipeg malde de sönder dem och slog ut dem med 4–1 i matcher. Nu var det bara en serie kvar – finalserien mot Washington. Här tog deras framgångssaga slut då de besegrades med 4–1 i matcher.

  Att säga att Las Vegas Golden Knights tog sin chans är i sin underkant. De tog hela hockeyvärlden med storm och visade att de kommer vara ett lag att se upp för i framtiden.

   
 • admin 8:24 am on August 1, 2015 Permalink  

  Ung lovande hockeymålvakt drabbad av svår sjukdom endast 20 år gammal 

  I januari 2015 så får den unge lovande hockeymålvakten Viktor Östlund det hemska beskedet att han hade cancer. Ett skräckbesked för en 20 år gammal kille med hela livet framför sig och en lovande hockeykarriär. Innan beskedet så hade Viktor varit sjuk i 1,5 månad och bitvis varit sängliggande och dessutom tappat flera kilo i vikt. Viktor berättar själv att han kände att någonting var riktigt fel, det kunde ju inte vara normalt att vara så trött att man sov hela dagarna. Till slut blev han inlagd på sjukhus och läkarna tog prover på honom. Beskedet tog han som en dödsdom och såg hela sin karriär gå om intet. Viktor fick beskedet att han hade lymfkörtelcancer och att han skulle behandlas med cellgifter och förmodligen inte kunna träna under en lång tid, han bestämde sig ändå att försöka träna men insåg snabbt att det inte skulle gå. Han orkade inte. För pappa, förre landslagsmålvakten Thomas Östlund, så kom sonens cancerbesked som en chock och det gjorde det för övriga inblandade med.

  Viktors cancer visade sig vara godartad och han svarade direkt på behandlingarna och i dag, sju månader efter det ödesdigra beskedet så står han åter på isen och slåss om en målvaktsplats i division 1 laget Arlanda. Framtiden ser återigen positiv ut och cancern är borta från kroppen, om den inte dyker upp igen inom fem år så blir han helt friskförklarad. Fram till dess så kommer han att gå på årliga kontroller. Nu ser Viktor ljust på framtiden och han känner sig lyckligt lottad att det gick så bra, det kunde ju ha gått så mycket värre, men det tänker han inte längre på för nu är det framtiden som gäller.

   
 • admin 10:03 am on January 25, 2015 Permalink  

  Ronaldo spår in i framtiden 

  För att bredda oss lite tänkte vi ta med även samlarbilder inom fotboll. Då lägger vi även till lite fotbollsnyheter på det 🙂

  Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, mera känd som det kortare Cristiano Ronaldo. Denna månad, januari 2015, tilldelades denna fantastiska superstjärna inom internationell fotboll Ballon d’Or för andra året i följd. Ballon d’Or är det pris som tilldelas världens bästa fotbollsspelare varje år, och Cristiano Ronaldo uttryckte sin heder över att få detta pris ytterligare ett år.

  Cristiano Ronaldo är idag 29 år gammal, och har varit professionell fotbollsspelare i många år. Hans unga karriär började redan 1992 i Andorinha. Ronaldo spelade efter det i ytterligare två lag under sin juniorkarriär som varade fram till 2002. Sin seniorkarriär inledde han i Sporting CP där han spelade i två år, för att sedan gå till Manchester United i Premier League.

  I Manchester United var han en uppskattad och firad spelare som bidrog med mycket spelglädje och många mål. Ronaldo spelade i Manchester United fram till 2009. Från 2009 har Ronaldo varit Real Madrid trogen, och är fortfarande lagets toppspelare.

  Cristiano Ronaldo tror att hans son också kan vinna Ballon d’Or

  Att Cristiano Ronaldo har en som också spås en framtid som professionell fotbollsspelare är det nog inte många som missat. I alla fall inte om vi får tro Cristiano Ronaldo själv. Förmodligen så har inte Cristiano Ronaldo tänkt på att hans som ännu inte är så gammal så att det är möjligt att sia, men med en fara som Ronaldo så borde han i alla fall få lära sig fotboll så mycket som det går.

  Som pappa så spår i alla fall Ronaldo själv, att hans som en gång i framtiden kan stå precis som Cristiano Ronaldo och få motta den stora utmärkelsen Ballon d’Or. Hur det blir med det i verkligheten kan bara tiden utvisa, men om Critiano Ronaldo får bestämma så kommer säkert även hans som att gå långt inom internationell fotboll.

   
 • admin 10:04 am on January 13, 2015 Permalink  

  Kristofer Näslund ställer in efter hjärnskakning 

  BIK Karlskogas Kristofer Näslund har spelat sin sista match. Nä, så är det inte. För säsongen menar vi. Det var under en träningsmatch mot Västerås den 12:e augusti förra året som ishockeyspelaren Kristofer Näslund fick en smäll mot huvudet. Just i detta skeda var skadan inte så stor, utan att Kristofer Näslund bara kände sig lite dålig efter matchen.

  Han fortsatte spela när säsongen startade, och insåg inte att han ådragit sig en hjärnskakning. Detta har han idag fått betala ett dyrt pris för. Det är slutspelat för säsongen för Kristofer Näslund, som själv talar om att han inte ens kan jobba och ta hand om sin son. Han känner sig idag som en halv människa.

  Det sker allt för ofta att spelare bortser från mindre skador och driver sig själva till en gräns som slutligen spricker. Detta av lojalitet till deras klubb och att de inte vill mista sin plats i laget, samt att de naturligtvis älskar det de gör. Tyvärr så leder det till att de skador de ådragit sig växer och tar längre tid att läka med lång tids frånvaro som följd. Ett uppmaningens ord bör gå till de klubbar och ledare som ser situationerna under matcher och träningar från båset, att verkligen kontrollera att den utsatte spelaren inte fått några men eller skador.

  Vi får ändå se och ta del av Kristofer Näslund under resten av säsongen

  Nu har Kristofer Näslund, under resten av denna säsong, en klar plats i lagets tränarstab där han varje träning och varje match kan bidra med sina erfarenheter rörande planering och taktik före och under spelets gång. Detta har setts positivt, och bidragit med mycket hjälp för laget fortsatta seriespel.

  Nästa säsong får vi hoppas att Kristofer Näslund har blivit bra och vi återigen kan se denna effektiva spelare i BIK Karlskogas laguppställning.

   
 • admin 10:47 pm on December 26, 2014 Permalink  

  Allt om ishockey hittar du på Aftonbladet och Sportbladet 

  Aftonbladet och Sportbladet, är idag ett av de största media inom internationell och svensk sport. Här kan läsas om alla sporter, och våra svenska talangers prestationer inom dessa. Speciellt mycket går att läsa om fotboll och ishockey då detta är de två sporter i Sverige som har flest läsare, och anhängare.

  Aftonbladet och Sportbladets koncentration på ishockey är stor

  I Sportbladet finns det all den information du behöver som genuint ishockey fan. Här hittar du historia om de största hockeyspelarna genom tiderna som Wayne Gretzky, Mario Lemieux och många flera. Här upptas de flesta serier som spelas inom svensk ishockey, och de största internationella serierna. Inom svensk ishockey kan du se resultat från Hockey VM, Tre Kronor, Damkronorna, SHL, Hockeyallsvenskan och Riksserien. Internationellt så upptas NHL och KHL.

  Du kan även läsa allt om de viktigaste matcherna, samt vad som händer runt svensk ishockey. Vilka som lämnar hockey´n och vilka nya stjärnor som föds. Du får även information om vilka spelare som byter klubbar, och hur mycket som betalas för detta. Ibland blir detta ofantliga summor, som leder till skriverier i många artiklar som du kan följa och se resultatet av.

  Vill du ha tillgång till hela Sportbladet och alla nyheter och erbjudanden

  För dig som vill veta allt, och kunna läsa hela Sportbladet på Internet samt kunna ta del av alla erbjudanden så finns det möjlighet att köpa en Plus-version. Då får du tillgång till alla Plus-artiklar, och fördjupning i alla nyheter och massor av rabatter.

  Just nu så erbjuder Aftonbladet alla Plus-kunder att gå 2 på alla SHL-matcher hela säsongen, och bara betala för 1. Bara detta är ett gigantiskt bra erbjudande för hela Sveriges ishockey fans. Kolla in Sportbladet och bli medlem nu för bara 29 kronor per månad utan bindningstid.

   
 • admin 9:47 am on December 2, 2014 Permalink  

  Farmarligan i AHL hyllade 4 åringen och slog publikrekord 

  När farmarlaget Syracuse Crunch i Nordamerikanska AHL-serien spelade hemmamatch mot Utica Comets, slogs nytt publikrekord för hockeymatch inomhus. Tidigare publikrekord låg på 28138 personer vid ett slutspelsmöte i NHL. Att farmarserien skulle slå detta rekord var det nog inte många som trott på.

  Vad som stod i centrum för denna match var dock inte att Syracuse Crunch vann den med 2-1, eller det publikrekord som slogs med det nya rekordet på hela 30175 personer i publiken. Inför matchen så hade alla i Syracuse Crunch sina tankar på fotbollsspelaren Devon Stills dotter, 4-åriga Leah, som lider av elakartad och livshotande cancer som berört hela USA.

  Så har 4-åriga Leah´s öde berört hela USA

  Syracuse Crunch visste att denna match skulle få stor uppmärksamhet, och valde att bära Devon Stills matchtröja under uppvärmningen. De hoppas på detta sätt sprida budskapet om Leah´s öde, och bidra till att mera pengar samlas in till barncancerforskningen. Det var även redan många i publiken som bar denna tröja som ett rop på hjälp till alla barn med cancer.

  Devon Stills matchtröja är något som blivit en symbol för kampen mot barncancer i USA, och har redan fram till idag dragit in över en miljon dollar.

  Att göra en sådan gest när ett lag vet att de ska bli uppmärksammade är verkligen något vi kan hoppas att flera större eller mindre offentliga grupper som syns vill göra, då vi på detta sätt till slut kan få in tillräckligt med pengar att lösa cancerns gåta.

  Det är också väldigt bra att sådan information verkligen får plats i media, så att resten av världen kan gå samman och bidra på alla sätt som tänkas kan. Mera om detta kan läsas på Aftonbladet Sport genom att klicka här.

   
 • admin 8:09 am on October 28, 2014 Permalink  

  Måste spelare använda halsskydd i SHL? 

  Vilka regler gäller egentligen? Frågan kommer från en före detta ishockeyspelare som när han tidigare spelade kände till att det var utrustningskrav på halsskydd vid både träning och match inom Svensk ishockey.

  Han har nu återigen börjat spela, och upptäcker att regeln inte följs. Han ser idag med och motspelare som inte använder detta skydd, och tycker sig också se att spelare i SHL inte använder dessa vid matcher. Han frågar därför på SHL´s blogg, under kategorin regelfrågan om det fortfarande är en regel och om kravet på att bära halsskydd vid träning och match inom ishockey fortfarande kvarstår.

  Svaret blir att det fortfarande är en obligatorisk regel att använda halsskydd, och att de ska bäras på rätt sätt. Hur kommer det sig då att denna spelare inte ser andra spelare bära dessa under träning och match? Denna fråga kan finnas genom att klicka här. Svaret är dock lika tillfredsställande som när en bov bryter upp ett tomt kassaskåp.

  Har halsskydden i ishockey blivit mindre, och vad händer om en spelare inte följer reglerna?

  Idag har halsskydden inom ishockey mer eller mindre integrerats med det underställ som används av de flesta spelare, och kan på det sättet vara svårare att upptäcka än de tidigare skydden som låg ovanpå de andra kläderna i en fullmundering för utövande av ishockey. Kanske är det därför som denna spelare med återfunnet intresse för ishockeyn inte ser att alla har detta skydd.

  Att sedan inte alla spelare bär detta skydd under träning, kan säkert vara sant då vi känner till vår egen slarvighet och oförsiktighet i många fall.

  Regeln är dock tydlig och säger i senaste uppdateringen att Svenska Ishockeyförbundet vill se ett krafttag rörande att regler för bärande av halsskydd, hakrem och tandskydd efterföljs inom Svensk ishockey. Regeln säger också att om utrustning inte används eller bärs på riktigt sätt så gäller en varning per lag per match. Efter ytterligare felaktigheter rörande utrustning så gäller regeln ”misconduct”, vilket automatiskt blir utvisning i 10 minuter.

   
 • admin 8:09 am on October 27, 2014 Permalink  

  Hockeylegenden Eric Lindros 

  Eric Bryan Lindros, idag en 41 jordsnurr gammal kanadensisk professionell hockeyspelare som lagt skrillorna på hyllan och blivit levande ishockeylegend. Med kanadensisk nationalitet och född i London, Ontario den 23 februari 1973 på vinterhalvåret verkar det ju som Eric Lindros öde var förutbestämt. Född i Kanada på vinterhalvåret i NHL´s mecka, Kanada, då ligger drömmen att bli ishockeyproffs nära till hands.

  I Sverige tar vi gärna åt oss lite av äran att ha försett världen med denna ishockeylegend, då hans farfars far Axel Lindros var utvandrare från Svenska Bredaryd i Småland till Kanada.

  Eric Lindros start och karriär

  Tidigt i juniorligorna gjorde Eric Lindros intryck av talang både med sin storlek, sitt fysiska spel och som en naturlig målspottare. Med sina tre säsonger i OHL så lyckades Eric Lindros göra hela 97 mål, 119 assist på bara 95 matcher. Detta fantastiska resultat ger mer en 1 mål per match. I och med det så jämfördes hans juniorkarriär genast med andra legender som Wayne Gretzky och Mario Lemieux, och han fick namnet ”The Next One”.

  Efter detta gick det bara framåt för denna ishockeylegend. Han valdes 1991 av Quebec Nordics, men vägrade spela för dem. Ett år senare valdes Eric Lindros av Philadelphia Flyers för vilket lag han också debuterade i NHL-ligan. Med sitt första år i NHL-ligan och bara 61 spelade matcher lyckades Eric Lindros göra över 40 mål för Philadelphia Flyers. Efter detta blev det en kometkarriär som inte har många motstycken i ishockeyns historia.

  Han har sedan spelat för New York Rangers, Toronto Maple Leafs och Dallas Stars. Hans bästa säsong spelade han i NHL-ligan för Philadelphia Flyers vilket resulterade i hela 115 poäng.

  Eric Lindros har naturligtvis varit given medlem i Kanadas Landslag under sin verksamma ishockeykarriär, där han varit med och vunnit OS i Salt Lake City 2002 och Canada Cup 1991.

   
 • admin 12:51 pm on October 2, 2014 Permalink  

  Hockeylaget Brynäs har slutat med reklam på sina matchtröjor 

  Förändringarnas tid är här, och de har haglat över Gävle. Här har Brynäs, som första lag i Svensk hockey på elitnivå, slopat reklamen på sina matchtröjor och samtidigt sänkt biljettpriserna till sina matcher.

  Brynäs har valt att locka till sig mer av sin trogna hemmapublik genom sänkta biljettpriser, och på samma gång kastat reklamen i sjön. Svenska Fans Brynässida gick tidigare ut med att Brynäs skulle slopa reklamen på sina matchtröjor för att förtydliga sin profil inför sina trogna fans. Det har nu sedan länge bekräftats av Brynäsredaktionen, och deras nya reklamfria matchtröjor finns att skåda hos många Brynäsinspirerade sidor på Internet.

  Varför har nu detta skett, och vad mer har hänt hos Brynäs?

  I och med att slopa sin reklam på matchtröjorna, vill Brynäs förtydliga sin profil inför sina fans. Trevligt att vi nu kan se en ren hockeyprofil i den svenska serien. Gävle kommun är de som sponsrar Brynäs nya matchtröjor, och har valt att bara ha Unicef-loggan kvar på Brynäs matchställ.

  I övrigt så har hockeylaget Brynäs fans fått sänkta biljettpriser. Det har gjorts genom att skapa färre priskategorier. Nu kan Brynäsfans se sitt älskade lag spela för bara 299 kronor på långsidan, och 199 kronor på kortsidan. Barn under 12 år, har också fått en rejäl prissänkning, vilket förmodligen tilltalar alla som vill ha med sina småttingar på hockeyfest. Nu går 12-åringar och under in för bara 49 spänn.

  De har också valt att göra en lekhörna för barn i arenaområdet, och den står redan klar att användas om din småtting skulle bli trött på den hockey du älskar så mycket.

   
 • admin 12:50 pm on September 27, 2014 Permalink  

  Vår Välkände fotbollsspelare Zlatan, och hans dokumentärer på Kanal 5 play 

  Idag är Kanal 5 play platsen att se de nya dokumentärerna om Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna. Alla känner till Zlatan Ibrahimovic. Med en kaxig attityd har denna unika personlighet och tillika fantastiska levande fotbollslegend, genom sitt sätt att ”joxa med trasan”, tagit en säker plats i alla fotbollsälskares hjärta.

  I dessa fantastiska dokumentärer om Zlatan, får vi reda på mera om hur denna levande fotbollslegend kom att bli den han är idag. Kanal 5 har som enda kanal fått ta del av denna omfattande och rättframma information om Zlatan, ”Rosengård´s Stolthet”.

  I Kanal 5´s unika dokumentärer får vi följa Zlatan´s karriär ända från den lilla pojken från Rosengård, hans karriär och allt som har gjort honom till den superstjärna han idag är inom fotbollens värld. Vi får inblick i en målinriktad hjärna, som nått enorma resultat, men extrema målrekord som saknar motstycke i modern fotbollshistoria.

  Så här får du tillgång till Zlatan´s dokumentärer på Kanal 5 play

  Fortsatt tillgång till dokumentärerna om Zlatan Ibrahimovic´s fantastiska historia är bara tillgänglig för Kanal 5´s premium kunder. Hur som helst, så är det enkelt att bli premium kund hos Kanal 5 play. Det är bara att gå in på Kanal 5 play, och klicka på bli premium kund. Kostnaden för detta är bara 59 kronor per månad och ger dig möjlighet att gång efter gång kunna se denna underbara dokumentärserie. Naturligtvis får du även tillgång till hela Kanal 5 play´s programutbud, och kanske hittar mera intressanta program i deras utbud.

  Innan du blir premium kund, hittar du även alla den information om vad du behöver för att kunna dra full nytta av Kanal 5 play, och Zlatan´s dokumentärer samt att du också kan se hela det programutbud du får i samband med ett abonnemang på Kanal 5 play.

  Här hittar du Zlatan´s dokumentärer på Kanal 5 play, ett måste för alla fotbollsälskare.

   
c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel