Ibland är det så att ett eller flera kort kan bli värda mycket pengar. Vissa samlare som vill tjäna en slant ger sig och ger iväg kortet till den som bjuder högst. Vet man med sig att kortet är värd mycket pengar och det stiger i pris för varje år som går så är det klokt att ha lite is i magen, istället för att sälja iväg till första bästa köpare.

Väntar man till bästa köptillfälle och får sig en förmögenhet är det klart mycket bättre än att vinna på hästar, spela lotto eller gå på casinon.com och försöka att kamma hem miljoner. Ett kort med Wayne Gretzky från 1979 är värderat till över 650 000 svenska kronor. Man blir inte förmögen på ett kort, men sitter man på 10-15 stycken dyrbara hockeybilder, ja då pratar vi mångmiljonär efter en lyckad affär.

Värdera kort?

För den ovane är det ett papperskort som ser ut som ett helt vanligt spelkort ur en kortlek. För att sätta ett värde på ett hockeykort så måste det vara en efterfrågan och andra personer som kan sätta ett pris på bilden. Därför finns det speciella ställen där man kan värdera sina dyrgripar.

På sidan beckett.com kan man leta efter sina bilder och se om dessa är värda någonting idag. Det kostar dock en slant att söka upp sina bilder. Ungefär 5 kronor per bild kan man räkna med. Det är dock den allra bästa och mest pålitliga källan till värdering av bilder. Förr tillbaka på 90-talet så fanns det en katalog eller tidning att köpa med Becketts värderingar men nu när allt finns på internet har man satsat mycket där. Det gäller nästan uteslutande för hockeybilder som är från USA och Kanada, svenska bilder ska inte finnas där.

För att värdera svenska bilder rekommenderar vi att man besöker butiker som säljer dessa kort. I många fall kan man mycket och är insatt i alla typer samlarkort. Det finns en butik som håller till i Karlstad samt på nätet som heter CoolCard. Denna butik har i alla fall köpt in och värderat kort förr tillbaka, vi har inte koll om de gör detta idag eller inte. Kontakta dem för mer information.

Är du sugen på att sälja dina kort kan du testa att annonsera ut dem på Blocket eller Tradera. Du är inte tvungen att sälja dem om du skapar en annons på Blocket, på Tradera är det lite annorlunda, du kan sätta ett reservationspris där istället. På så vis får du lite koll på om dina kort är eftertraktade eller inte. Många som samlar på hockeykort och andra samlarkort har koll på annonssidor på internet. Har man mer koll än säljaren går det att göra stora klipp om man har tur.

Men som vi har sagt förut så dog trenden med hockeybilder ut på 90-talet och det är inte samma efterfrågan idag som det var för 20 år sedan. Därför har korten inte något större värde om dessa tillverkade i miljontals exemplar. Det som kan vara av intresse är lite ovanliga kort med en äkta autograf på. Det kan vara någonting stort.